Новини

Покана за участие в международното състезание Huawei ICT Competition 2021/2022

Международното състезание Huawei ICT Competition 2021/2022 за студенти, организирано от Huawei, е отворено за регистрация и подготовка. Възползвайте се от неговите неограничени възможности за развитие на знания и социална интеграция.
Състезанието протича в две основни направления

Състезания „Copernicus Masters” и “Galileo Masters” 2021

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“, с подкрепата на Министерството на икономиката на Република България, участва като партньор за България в двете водещи състезания за иновации „Copernicus Masters” и “Galileo Masters” 2021.

4th IFIP International Internet of Things (IOT) Conference

В периода 4-5 ноември 2021 ще се проведе 4th IFIP International Internet of Things (IOT) Conference. Специалните сесии, в които можете да се включите, са:

  • AI-Enabled Security for IoT
  • Cyber-physical IoT systems in Wildfire Context
  • Integration of IoT in Critical Systems
  • Modernizing agricultural practice using IoT
  • IoT for Smart Health

Повече информация можете да научите на сайта на конференцията.

Проучване за необходимостта от обучение и използване на високопроизводителни пресмятания

В рамките на проект EuroCC се провежда проучване за необходимостта от обучение и използването на високопроизводителни пресмятания от българските изследователи. Учтиво каним всеки, който се интересува от тази тематика, да попълни анкетата тук.

Oфициалeн старт на Рамковата програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт Европа"

Министерство на образованието и науката съвместно с Европейската комисия организира онлайн събитие на 6 април 2021 г., с което ще отбележи официалния старт на Рамковата програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт Европа".

Презентациите и дискусиите ще се съсредоточат върху цялостната структура на програмата и ключовите новости в сравнение с „Хоризонт 2020“. Онлайн събитието ще позволи на участниците да обменят идеи по време на сесиите за въпроси и отговори.